Nyheter

  1. Dubbla nomineringar i Publishingpriset för Statens fastighetsverks webbplats

    Nominerade i kategorierna "samhällsajter" och "webbtidning och nättidning". Vinnarna utses den 17 november.

    Publicerad: 20 oktober 2021

  2. Skeppsholmsbron grundförstärks

    I veckan påbörjas arbetet med att grundförstärka Skeppsholmsbron i Stockholm. Anledningen till arbetet är att det vid inspektioner har konstaterats att brons trägrundläggning har skadats, av bland annat vattenströmmar, och att brostöden rör sig.

    Publicerad: 15 september 2021

  3. Så ska läderbaggen räddas i Stockholmsområdet

    Vid Svartsjö slott i Ekerö kommun strax utanför Stockholm pågår ett åtgärdsprogram för att rädda den hotade läderbaggen, berättar Martin Elmestål från Stockholms Länsstyrelse.
       – Läderbaggen är en så kallad paraplyart, räddar man den räddar man även många fler arter, säger han.

    Publicerad: 2 september 2021

  4. Dammarbeten vid Lövstabruk

    Förvaltare Cecilia Wretling, SFV Uppsala, berättar om de pågående dammarbetena vid Lövstabruk.

    Publicerad: 7 juli 2021

  5. Stockholms observatorium i Saltsjöbaden fyller 90 år

    Den 5 juni fyller Stockholms observatorium i Saltsjöbaden 90 år – en gång ett av Europas mest framstående observatorium, beundrat av astronomer från hela världen.

    Publicerad: 5 juni 2021

  6. Kommunernas klimatkartor stöd i SFV:s arbete med klimatanpassning

    Media rapporterar allt mer om klimatförändringar och behovet av klimatanpassning. Hur går det med SFV:s klimatanpassningsarbete? Kristian Skånberg, SFV:s samordnare för klimatanpassning, berättar.

    Publicerad: 2 juni 2021

  7. En upptäckfärd i SFV:s återbruksregister

    Följ med på en upptäcktsfärd bland dörrar, stenmaterial, tegel, fönster och armaturer. I ett förråd har vi på Statens fastighetsverks samlat kulturhistoriskt intressanta inventarier som är borttagna från sina ursprungliga platser. Alla objekt i förråden registreras i en databas: Statens fastighetsverks återbruksregister.

    Publicerad: 2 juni 2021

  8. Nu kan fler njuta mer vid Skansen Kronan

    På Skansberget i centrala Göteborg tronar Skansen Kronan, ett av stadens tydligaste kännemärken med en placering som bjuder på en hänförande utsikt. 

    Publicerad: 21 maj 2021

  9. Granbarkborrens framfart i Nationalstadsparken

    Ett område som tyvärr farit illa av granbarkborrens framfart är Ulriksdalsskogen, en del av Nationalstadsparken. Mats Larshagen, skogsvaktare vid Statens fastighetsverk, har just inspekterat området där SFV i fjol tog bort ett stort antal träd som skalbaggarna förstört.

    Publicerad: 7 maj 2021

  10. Anlagd gäddfabrik i Bogesundslandets naturreservat

    Vid Söderby träsk, en del av Bogesundslandets naturreservat strax utanför Vaxholm, har Statens fastighetsverk anlagt ett så kallat gädd-BB eller en gäddfabrik i en våtmark. Projektet - som är ett samarbete med Vaxholms fiskevårdsområdesförening, Sportfiskarna, Vaxholms stad och Länsstyrelsen - är inne på sitt andra år och görs då det råder brist på både våtmarker och lekområden för gädda i den här delen av Östersjön.

    Publicerad: 4 maj 2021