Jobba hos oss

Skulle du vilja ha Sveriges ambassad i Kairo, Rosenbad, Dramaten, Jokkmokks skogar eller Läckö slott som arbetsplats? I så fall skulle du nog trivas hos oss på Statens fastighetsverk.

Det finns många spännande platser att välja mellan bland de över 3 000 byggnader och 6,5 miljoner hektar mark som alla i Sverige äger gemensamt. Det är vi som tar hand om det, och du kan vara med.

Förvalta historien och utveckla framtiden

Statens fastighetsverk är en av de största förvaltarna av Sveriges kultur- och naturmiljöer. Vi förvaltar historien och utvecklar framtidens fastigheter på ett långsiktigt och hållbart sätt. Statens egendomar, såsom slott, parker, regeringsbyggnader, teatrar, museer, kungsgårdar, skogar, renbetesland, fästningar, residens och ambassader utomlands, är en del av vår gemensamma historia och framtid.

Länk till våra lediga jobb

Vill du vara med och bidra till en hållbar värld där Statens fastighetsverk gör skillnad?

Generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren

Vi jobbar över hela Sverige och utomlands

Här är vi omkring 500 medarbetare som jobbar över hela Sverige och utomlands. Vi finns från Jokkmokk i norr till Lund i söder. Tillsammans tar vi hand om över 3 000 byggnader, 2 300 fastigheter, en sjundedel av Sveriges yta bestående av skog och mark samt delar ansvaret för Sveriges 300 statliga byggnadsminnen.

Vårt huvudkontor ligger vid Slussen i Stockholm. Vi har även kontor på flera platser i Stockholm och i övriga Sverige.

Det finns många olika yrkesroller på Statens fastighetsverk. Skogsvaktare, kalkylator, fastighetschef, fastighetsförvaltare, drifttekniker, administratör, projektledare och flera andra specialister. Alla behövs, och det som gör att många av oss tycker jobbet är så roligt är det unika uppdrag som vi har.

Den statliga värdegrunden styr vårt arbete

Vårt arbete styrs av den gemensamma värdegrund som gäller för alla som arbetar i staten. Vi jobbar på uppdrag av det svenska folket. Alltid.

De sex principerna i den statliga värdegrunden är demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service.

Är du intresserad av att veta mer om den statliga värdegrunden finns en fördjupning att läsa på Statskontorets webbplats.

Här eftersträvar vi jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

SFV rekryterar till IT-staben

SFV:s IT-stab växlar upp och behöver därför rekrytera medarbetare inom områdena drift, teknik, förvaltning, projekt, arkitektur och säkerhet. Det gör vi både för att bredda vår kompetens och för att öka vår leveransförmåga. I filmen berättar IT-direktör Andreas Lidfeldt om satsningen. 

IT-direktör Andreas Lidfeldt berättar om IT-staben på SFV och de rekryteringar som är på gång inom IT.