Vill du ha nära till skärgården, rekreera dig på golfbanan eller vandra i skog och mark? Oavsett vilket så är det här boendet för dig. Vita huset i Bogesund är ett ståtligt permanentboende ute på landet med närhet till större samhällen. Det är cirka en mil in till centrala Vaxholm med förskola, skola och annan service och 40 min in till Stockholms puls. Visning 7 februari klockan 15-16.

Jaktvillan från Djursholm

Vita huset uppfördes ursprungligen i början av 1800- talet i Djursholm. Därifrån flyttades den av släkten Von Höpken-Von Lantingshausen 1880 till Frösvik att användas som jaktvilla. Här låg redan jaktmästarbostaden till Bogesunds slott. Huset är ett stiligt exempel på svenskt timmerhus med en enkel planform och en strikt klassiserande fasadutformning.

Visa bildspel

De såpade brädgolven och höga golvsocklarna är typiska för 1800-talsinredning. En ståtlig kakelugn har en gång spridit värme i det stora rummet. Fönsterraden som vetter mot baksidan av huset har utsikt över Frösviken.

1800-talscharmen är genomgående i hela huset. Breda brädgolv, höga golvsocklar, spegeldörrar och bevarade kakelugnarna i nästan alla rum, några fungerande och andra med eldningsförbud. Tidstypiska tapeter och inbyggda garderober är ett par av alla vackra detaljer som finns. Från det stora allrummet öppnas dubbeldörrarna ut mot altanen och trädgården med fruktträd och kvällssol. På andra sidan vägen finns även ett mindre förråd/uthus. Det finns parkering med motorvärmare.

Bostadshuset består av sju fullstora rum, två badrum samt en WC. Fullutrustat kök med platsbyggd inredning och bevarad gjutjärnsspis med bakugn. Huset har en totalyta på 299 kvm, biyta 54 kvm och tomten är på 2087 kvm.

Visa bildspel

Trädgård med fruktträd och altan.

Kommunikationer

Från Vita huset ut till Bogesundsvägen är det 5 km, där finns busshållplats Frösviksvägen som SL-buss nr 681 trafikerar. Till Vaxholm är det 12 km där flera buss- och båttransporter finns. Närmaste köpcentrum är Arninge 16 km eller Täby 20 km. Till Waxholms golfbana är det 6 km. Efter cirka 100 meter, på en grusväg omgiven av lövskog är du framme vid det öppna vattnet. Inne i Frösviken finns del i brygga där det går att förtöja en båt på upp till 5 meter.

Drift

Vita huset har genomgått en omfattande fasadrenovering och byte av fönster. Huset har bergvärme med vattenburet system. Badrum och WC med elektrisk golvvärme. TV- och telefonuttag finns i de flesta rum och trådlös uppkoppling finns. Enskilt vatten och avlopp.

Hyresgästen ska förutom den överenskomna hyran betala löpande kostnader som uppvärmning, varmvatten, el, vatten och avlopp och sotning. Sophämtning ingår i hyran. Årskostnaden för detta uppgår till ca 60 000 kr.

Visa bildspel

Vackra och utsmyckade kakelugnar finns i de flesta av rummen. Även den lilla kammaren, garderoben och WC:n har en mindre kakelugn. Flera är av fabrikatet C.W Dahlgren Eskilstuna.

Att bo i och förvalta en kulturskatt

Som hyresgäst hos Statens fastighetsverk är du en del av vårt historiska kulturarv. Vi har lång erfarenhet och tradition av att förvalta landets främsta kulturskatter. För dig som hyresgäst innebär det trygghet och stabilitet. Och förhoppningsvis en långvarig vänskap med den förvaltare som tar hand om just ditt hus.

Visa bildspel

Efter cirka 100 meter, på en grusväg omgiven av lövskog är du framme vid det öppna vattnet.

Anbud

Statens fastighetsverk (SFV) förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt. Tillsammans med anbudsblankett bifogas några rader om dig själv, t. ex. vad du arbetar med, familj och intressen samt varför du skulle passa som hyresgäst i ovan nämnd bostad. SFV kommer att göra en kreditupplysning innan kontraktets tecknande och kan också komma att begära in kompletterande upplysningar. Läs också avtalsförslaget för mer information.

Lägsta anbudshyra som kommer att accepteras är 16 000 kr/månaden.

Anbudet ska vara SFV tillhanda senast 2023-02-15, vara märkt med ”Anbud hyra, Vita huset” och skickas till:

  • Statens fastighetsverk
  • SFV Jord/Carina Lygnegård
  • Box 254
  • 751 05 Uppsala

Kontakt

Hitta hit

Hitta till Vita huset, Bogesund

Frösvik 11, 185 93 Vaxholm

Hitta hit med Google Maps