Nu ger vi dig chansen att driva och utveckla café- eller restaurangverksamhet i en unik miljö, i direkt anslutning till Tycho Braheminnena på ön Ven, där en av historiens stora astronomer gjorde sina upptäckter. Hit kommer varje år hundratusentals besökare, och du kan vara den som blir alla hungriga magar och sötsugna människors räddare i nöden. 

Välkommen till Ven, ön mitt i Öresund, som varje år lockar hundratusentals gäster, besökare och turister från Sverige och från Danmark för en skön dagsutflykt eller en minisemester på några dagar. Havet, vidderna, naturen, maten, whiskyn och golfen fyller båtarna från Landskrona, Köpenhamn och Helsingborg under hela sommaren. Här finns nu möjligheten att driva café på en unik plats för svensk vetenskapshistoria. 

Mitt på ön, längs vägen som alla följer över Ven, ligger öns stora turistattraktion, platsen där den moderna astromin föddes, Tycho Brahes Uraniborg och Stjärneborg. Här ligger Tycho Brahe-minnena med ett spännande museum, en unik renässansträdgård, en historisk lekplats för små och stora, ruinerna från Tycho Brahes dagar, öns bästa musei- och souvenirbutik, och mycket mer.

Anläggningen drivs i ett samarbete mellan Statens fastighetsverk och Landskrona Stad/Kulturförvaltningen.

Café Tycho Brahe 

Är du entreprenör och drömmer om att driva ett alldeles eget café? Statens fastighetsverk söker dig som har erfarenhet av liknande verksamhet och som vill överta driften av caféverksamheten vid Tycho Brahe-minnena. Verksamheten är belägen i en vacker fastighet från 1800-talets första hälft med en lummig uteservering och ligger precis intill Tycho Brahe-museet.

Tycho Brahe-minnena drivs och vill utvecklas som besöksmål och destination, och ett nära samarbete mellan verksamheten och staden är ett krav för att ge gästerna och besökarna den bästa upplevelsen.

Den rekonstruerade renässans-trädgården på Ven. I bakgrunden Allhelgona-kyrkan. Sommar, blommor och grönska.

Foto: Åke E:son Lindman

Service och kvalité

Det är SFV:s och hyresgästens gemensamma ambition att anläggningen som helhet skall hålla god kvalitet och hög servicenivå. Det åligger hyresgästen att driva sin verksamhet så att denna ambition inte kränks. Eventuella varor till försäljning och lokalens inredning skall hålla god kvalitet och en för platsen passande stil. Samråd skall ske mellan SFV och hyresgäst om praktisk tillämpning av kvalitetskravet.

Hyresgästen står för avgiften av registreringen hos miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Anmälan och affärsplan 

Är du, eller kanske någon du känner, som klippt och skuren för uppgiften? Tveka då inte att kontakta oss med din affärsplan där du berättar om dina långsiktiga planer för verksamheten baserad utifrån kundens upplevelse.

Affärsplanens innehåll 

I din affärsplan ska följande redovisas: 

  • Referens tidigare goda samarbeten och ev tidigare hyresvärdar 
  • Referens tidigare verksamheter 
  • Meriterande med redovisning av relevant utbildning
  • Meriterande med redovisning koncept närodlat ekologiskt 
  • Konceptet beskrivs för verksamheten med fokus på besöksupplevelsen

Sista datum för ansökan är 15 februari 2023.

Bilagor:
Ritning

Kontakt

Hitta hit

Hitta till Café/restaurang, Tycho Brahe på Ven

Landsvägen 182, 260 13 Sankt Ibb

Hitta på Google Maps