• Wärdshuset från sekelskiftet

    Wärdshuset från sekelskiftet

  • Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

    Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

  • Änkehuset från 1700-talet

    Änkehuset från 1700-talet

Wärdshuset i Lövstabruk

Till Lövstabruks värdshus söker vi efter en ny entreprenör till restaurang-, hotell-, och konferensverksamhet. De fyra byggnaderna Wärdshuset, Bruksladugården, Labbyt och Änkehuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön från 1700-talet.

Ett av Sveriges största järnbruk

I norra Upplands skogar ligger Lövstabruk - ett av Sveriges största järnbruk. Här upplever du en genuin 1700-tals miljö med Bruksgatan, herrgård, värdshus, kyrka, park, dammanläggning och orangeri. I Lövstabruk har många konstnärer sina ateljéer och under sommarmånaderna är hela bruket ett stort turistmål med mellan 40 000-60 000 besök. Lövstabruk har även ca 200 fast boende.

En entreprenör med känsla för en anrik 1700-talsmiljö

Nu söker Statens fastighetsverk (SFV) efter en ny entreprenör till värdshusets restaurang med tillhörande hotell och konferensverksamhet. De fyra byggnaderna Wärdshuset, Bruksladugården, Labbyt och Änkehuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön som innehåller verksamheter såsom museum på Herrgården med salonger och kopparfyllt kök som visas året runt. Sommartid sjuder bruket av liv i form av visningar, konserter, evenemangsdagar. Här finns även en lekmiljö för barn i Barnens Bruk.

SFV söker en långsiktig entreprenör med känsla för den 1700-talsmiljö som finns i Lövstabruk. Från SFV:s sida finns krav på att verksamheten ska vara öppen sommarmånaderna juni- augusti. I övrigt styr hyresgästen helt själv över öppettider men måste samverka med Stiftelsen Leufsta vid evenemang, konferenser och bröllop.

För mer information om byggnaderna och förhyrningen - se prospekt.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Värdshusrörelse som hyrs ut i sin helhet med byggnaderna; Wärdshuset med restaurang, Änkehuset med 7 hotellrum, Labbyt med 13 hotellrum och Bruksladugården med konferensmöjligheter för 40 personer.
Totalyta:
1 340 kvm varav 1 250 kvm är uppvärmd lokalarea, resten är kallförråd.
Byggår:
1700-talet till 1970-talet
Kommunikationer:
Bil och buss
Inflyttning:
Omgående
Övrigt:
För visning - kontakta Cecilia Wretling
Filer:

Adress

Adress:

Lövstabruk

819 66 Lövstabruk
60.408385, 17.881279 10

Lokalens placering på en karta

Stor karta