• Wärdshuset från sekelskiftet

    Wärdshuset från sekelskiftet

  • Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

    Wärdshuset med kakelugnar i flera rum

  • Änkehuset från 1700-talet

    Änkehuset från 1700-talet

Bli vår nya hyresgäst på Lövstabruks värdshus

Till Lövstabruks värdshus söker vi efter en ny entreprenör till restaurang-, hotell-, och konferensverksamhet. De fyra byggnaderna Wärdshuset, Bruksladugården, Labbyt och Änkehuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön från 1700-talet.

Ett av Sveriges största järnbruk

I norra Upplands skogar ligger Lövstabruk - ett av Sveriges största järnbruk. Här upplever du en genuin 1700-tals miljö med Bruksgatan, herrgård, värdshus, kyrka, park, dammanläggning och orangeri. I Lövstabruk har många konstnärer sina ateljéer och under sommarmånaderna är hela bruket ett stort turistmål med mellan 40 000-60 000 besök. Lövstabruk har även ca 200 fast boende.

En entreprenör med känsla för en anrik 1700-talsmiljö

Nu söker Statens fastighetsverk (SFV) efter en ny entreprenör till värdshusets restaurang med tillhörande hotell och konferensverksamhet. De fyra byggnaderna Wärdshuset, Bruksladugården, Labbyt och Änkehuset ligger mitt i den anrika bruksmiljön som innehåller verksamheter såsom museum på Herrgården med salonger och kopparfyllt kök som visas året runt. Sommartid sjuder bruket av liv i form av visningar, konserter, evenemangsdagar. Här finns även en lekmiljö för barn i Barnens Bruk.

SFV söker en långsiktig entreprenör med känsla för den 1700-talsmiljö som finns i Lövstabruk. Från SFV:s sida finns krav på att verksamheten ska vara öppen sommarmånaderna juni- augusti. I övrigt styr hyresgästen helt själv över öppettider men måste samverka med Stiftelsen Leufsta vid evenemang, konferenser och bröllop.

För mer information om byggnaderna och förhyrningen - se prospekt.

Det finns mer att hyra i Lövstabruk

Bruksladugården har en lokal på 61 kvm som kan användas som hantverkslokal, ateljé eller ett enkelt café

Sadelmakar- och tapetserarverkstaden har en lokal på 84,3 kvm som kan användas som hantverkslokal, kontor eller ateljé

Stallboxar (28 st) med tillgång till travträning på rakbana och fullstor (1000 meter) doserad rundbana, samt hagar och ridhus

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Värdshusrörelse som hyrs ut i sin helhet med byggnaderna; Wärdshuset med restaurang, Änkehuset med 7 hotellrum, Labbyt med 13 hotellrum och Bruksladugården med konferensmöjligheter för 40 personer.
Totalyta:
1 340 kvm varav 1 250 kvm är uppvärmd lokalarea, resten är kallförråd.
Byggår:
1700-talet till 1970-talet
Kommunikationer:
Bil och buss
Inflyttning:
Omgående
Övrigt:
För visning - kontakta Cecilia Wretling
Filer:

Adress

Adress:

Lövstabruk

819 66 Lövstabruk
60.408385, 17.881279 10

Lokalens placering på en karta

Stor karta