• Det är något magiskt med kastellet. Fotograf: Peter Nerström

  Det är något magiskt med kastellet.

 • Den miljövänliga linfärjan tar bara två minuter mellan stadskajen och kastellet. Fotograf: Vaxholms stad

  Den miljövänliga linfärjan tar bara två minuter mellan stadskajen och kastellet.

 • Bevarade kakelugnar och originaldörrar ger Västra linjen karaktär. Fotograf: Jonas Pertoft/Södra tornet kommunikation

  Bevarade kakelugnar och originaldörrar ger Västra linjen karaktär.

 • Östra linjens rum är vackra, men måste anpassas för den verksamhet som flyttar in. Fotograf: Jonas Pertoft/Södra tornet kommunikation

  Östra linjens rum är vackra, men måste anpassas för den verksamhet som flyttar in.

 • Vaxholms fästningsmuseum skildrar skärgårdsförsvarets historia under 500 år. Foto: SFV/Mia Fernlund

  Vaxholms fästningsmuseum skildrar skärgårdsförsvarets historia under 500 år. Foto: SFV/Mia Fernlund

 • Kastellet sett ovanifrån Fotograf: SFV

  Kastellet sett ovanifrån

Vaxholms kastell - hyr lokal på en av Sveriges mest spännande platser

Adressen Vaxholms kastell är något alldeles speciellt. Nu finns lediga lokaler i olika storlekar. Kontor, butik, verkstad eller plats för nya idéer? Redan nu kommer 25 000 besökare per år för att se kastellet, gå på konferens, äta på restaurang och för att bo på Bed & Breakfast. Antalet besökare kommer öka med den nya lindrivna miljöfärjan mellan Vaxholm och Kastellet, som redan efter en månad i trafik hade gjort 16 000 persontransporter. Och detta före att sommarens turistsäsong drog igång. Nu söker vi dig som vill bli en del av kastellet!

Här finns plats för nya idéer, fler arbetsplatser och fler besökare. Vi vill utveckla Vaxholmskastell till en mix av olika verksamheter och vi tycker att du som hyresgäst ska vara en del av utvecklingen.

Du är en del av visionen

Vi ser gärna att du som hyresgäst har visioner för hur din verksamhet kan utvecklas i framtiden. Lokalerna ska komma till användning, men vi ser också att ytorna utomhus ska fyllas med liv. Kastellets inre gårdar används redan nu för marknader och konserter. Runt kastellets utsida går en fin promenadväg och vi vill gärna att fler ser kastellet som ett utflyktsmål och en plats för rekreation.

Hyresnivåerna varierar beroende på plats och på lokalernas standard. Bredband är framdraget till alla husen. Den unika atmosfären och historien tar vi inget extra för.

Varierande lokaler

Här är några av de lediga lokalerna och exempel på hur de kan användas. Du som är intresserad kan kontakta SFV:s förvaltare, så berättar vi mer och du får följa med och titta på lokalerna.

Kruttornet

En av de mer spännande lokalerna som hyrs ut är Kruttornet. Det är byggt med dubbla murar med en gång emellan. Det inre rummet på bottenplan har vackra träväggar som går över i ett välvt tak. Lokalerna passar som exempelvis utställningsyta eller för möten. Kruttornet är inte uppvärmt.

Det är totalt cirka 330 kvm. Lokalen lämpar sig för utställningar, men också för olika tillfälliga events.

Exercishuset

Direkt till höger om ångbåtsbryggan ser du en stor, rosa träbyggnad. Exercishuset är den enda stora byggnaden utanför murarna. Det är en träbyggnad som uppfördes på 1880-talet för gymnastik och fysiska aktiviteter. På senare tid har den även fungerat som
biograf och festsal.

Förutom ett entréutrymme består huset av ett enda stort rum. Lokalen är på ca 600 kvm och lämpar sig för utställningar, men också för olika events. Lokalen är inte vinterbonad.

Södra utanverket

När du går in i fästningen kommer du först till en liten innergård och här ligger två intressanta lokaler. De ligger i bottenplan och är ett naturligt första ställe att stanna till på för en besökare. Därför är det extra intressant att få hit en verksamhet som är öppen för allmänheten, som en butik eller en utställning. Det kan också vara en reception för någon typ av verksamhet som hör samman med de andra lokalerna.

Södra utanverket är ett naturligt första stopp för besökare på väg in i kastellet. Ett bra läge för exempelvis en butik. Lokalerna är 75 respektive 1oo kvm. Södra utanverket har tjocka murar med fönster åt båda håll. Rummen har en tydlig historisk känsla med välvda tak. Båda lokalerna har entréer inifrån gården.

Västra linjen

Lokalerna har ingångar från den stora borggården och kan användas som attraktiva arbetsplatser. Här har vi en blandning av större och mindre rum. Även här finns två separata ingångar och lokalerna kan kombineras på olika sätt. Stora fönster vetter in mot innergården och mindre fönster är vända mot vattnet och staden.

Lokalerna är färdiga för inflyttning. En halvtrappa upp finns cirka 130 kvm ledigt. På våningen ovanför finns ytterligare 125 kvm till uthyrning.

Östra linjen

Lokalerna har ingångar från den stora borggården och kan användas som attraktiva arbetsplatser. De ligger i bottenplan och är också representativa lokaler för att ta emot kunder i. Det är totalt cirka 480 kvadratmeter som är lediga. Där finns tre separata ingångar, vilket gör att rummen kan delas upp var för sig eller användas som en större helhet. Stora fönster mot innergården.

Lokalerna i Östra linjen kräver anpassning innan inflyttning. Du som flyttar in här har möjlighet att påverka så att det bättre ska passa er verksamhet.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Lokaler i varierande storlek och standard.
Totalyta:
Stora delar av kastellet är redan uthyrt, men lokaler om totalt ca 1 840 kvm är lediga för uthyrning.
Byggår:
1860-tal. Kastellet är ett statligt byggnadsminne.
Kommunikationer:
Bil från Stockholm: ca 35 minuter, med Waxholmsbåten ca 60 minuter. Linfärjan från stadskajen i Vaxholm tar två minuter.
Parkering:
Finns inne i Vaxholms stad
Inflyttning:
Efter överenskommelse.
Övrigt:
Attraktiv omgivning som kan användas för möten och aktiviteter. Goda möjligheter att samverka med andra företagare och aktiviteter.
Filer:

Adress

Adress:

Kastellet

18599 Vaxholm
59.40241, 18.35991

Lokalens placering på en karta

Stor karta