Karlsborgs fästning, lediga lägenheter

Nu kan du bo på Karlsborgs fästning. Vi hyr bland annat ut nyrenoverade lägenheter i Västra befälshuset. Våra lägenheter är varsamt renoverade och mycket av de ursprungliga planlösningarna har bevarats.

Lediga lägenheter

I hyran för nedanstående lägenheter ingår: garageplats, värme, vatten, diskmaskin och kabel-TV (grundutbud via Karlsborgs Energi).

Västra befälshuset

4 rok 130 kvm. Ledig from 1/6

Information om lägenheter i befälshusen

I befälshuset har lägenheternas spegeldörrar, sten- trä- och parkettgolv, äldre inredningssnickerier har bevarats. Färgskalan har anpassats till byggnadens historiska tid. Gårdsmiljön är rekonstruerad till den som funnits tidigare på platsen.

I hyran ingår: värme och vatten, diskmaskin, kabel-TV; analogt utbud via Karlsborgs Energi, garageplats med motorvärmaruttag i gårdshuset.

I hyran ingår inte: el- och bredbandsabonnemang.

Lägenheterna på bottenvåningen är tillgänglighetsanpassade. Lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga finns i källaren.

För bilder och mer information om Västra och Mellersta befälshusen, se här. (PDF-dokument, 3,4 MB)

Övrigt bostadsutbud

Vi har många olika bostäder på fästningsområdet, allt från lägenheter om 1 rok till fristående hus. Om du är intresserad av kommande lediga bostäder kan du anmäla intresse här. (PDF-dokument, 113 kB)

Läs mer

Fästningen byggdes som ett led i centralförsvarstanken som föddes när Sverige förlorat Finland med Åland till Ryssland i kriget 1808-09. Sverige blev då öppet och utsatt inför fientliga makter och behövde en ny typ av försvar. Statsrådet Baltzar von Platen som konstruerat Göta kanal ingick i 1809 års defensionskommitté och talade för en centralt belägen fästning i det inre av landet. Meningen var att kungafamiljen, regeringen, guldreserven och kronjuvelerna skulle flyttas i säkerhet om det blev krig. Försvarsdebatten var livlig, men centralförsvarstanken godkändes. Karl XIV Johan bestämde 1819 att en fästning skulle anläggas vid Vanäs vid Vätterns strand.

Vill du veta mer om Karlsborg, se Karlsborgs kommun och Karlsborgs Turism

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
På Karlsborgs fästning har vi cirka 120 lägenheter. Allt från 1 rok till fristående hus.
Totalyta:
-
Parkering:
Alla bostäder på fästningsområden har antingen en utsedd parkeringsplats alt. garage.
Inflyttning:
Efter överenskommelse.
Övrigt:
Vi har många olika bostäder på Karlsborgs fästning. Om du är intresserad av kommande lediga bostäder så kan du anmäla ditt intresse till oss genom att fylla i och lämna in nedanstående blankett (blanketten går inte att fylla i digitalt).

Adress

Adress:

Fortifikationsgatan

546 30 Karlsborg
58.531531, 14.531136 8

Lokalens placering på en karta

Stor karta