• Utrikesministerhotellet vid Blasieholmstorg. Fotograf: Alexandru Babos

    Utrikesministerhotellet vid Blasieholmstorg.

Lediga kontor i Utrikesministerhotellet

Lediga kontorslokaler mitt på Blasieholmen i centrala Stockholm. Fyra kontorsrum fördelat på två plan om 126 kvm med tidstypiska detaljer från 1800-talets mitt.

Utrikesministerhotellet

Utrikesministerhotellet från 1746 i kvarteret Ladugårdsbron är beläget mellan Brunkebergstorg och Nybrokajen på Blasieholmen. Det ligger i samma kvarter som Kungliga musikaliska akademien och förvärvades av staten 1786 som bostad och representationsvåning för kanslipresidenten, senare utrikesministern.

Utrikesministerhotellet blev statligt byggnadsminne 1935. Stallet på gården byggdes om till spelplats för folk- och världsmusik år 2000.

I Utrikesministerhotellets planlösning och inredning finns spår från alla perioder i byggnadens historia, men det var främst tapeter, bårder och kakelugnar från 1840- och 50-talen som präglade rummen och gör så även idag. I trapphuset och vestibulen, som sannolikt har bevarats sedan 1600-talet, har man återskapat 1800-talets marmorering och dekormåleri.

Lediga lokaler

I Utrikesministerhotellet finns nu lediga kontorslokaler att hyra. Lokalerna är på 126 kvm, fördelade på två plan (64 kvm + 62 kvm). Det är totalt fyra rum; två rum på bottenplan som kan nyttjas som kontorsrum eller mötesrum, samt två rum på övre plan. Där finns även WC och ett mindre pentry.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Lediga kontorslokaler i Utrikesministerhotellet på Blasieholmstorg.
Totalyta:
126 kvm
Byggår:
1746
Arkitekt:
Johan Fredrik Åbom
Kommunikationer:
Tunnelbana, buss
Inflyttning:
Efter överenskommelse