• Roma kungsgård Fotograf: Åke E:son Lindman

    Roma kungsgård

Bli en del av Roma kungsgård

Roma kungsgård är en unik kulturmötesplats och ett omtyckt besöksmål mitt på Gotland. Vi vill nu bjuda in dig som har verksamhet och idéer som kan utveckla och fylla platsen med fler företag och människor.

Ledigt för uthyrning just nu

Smedjan: Smedjan rymmer rustika hantverkslokaler för smed och är idag inredd med ässja. Byggnaden kan passa bra även till annat hantverk. Möjlighet finns att hyra ytterligare en mindre försäljningsbod inrymd i östra flygeln, där man kan ställa ut sina alster. Ej vinterisolerat.

Ta tåget till Roma

Visst du att det går ånglok till Roma kungsgård? Från mitten av 1900-talet lades järnvägarna på Gotland ned och räls revs upp. Föreningen Gotlandståget började återställa räls vid stationen Hesselby och 2015 invigdes den sista sträckan till Roma ånglok, med en särskild hållplats Roma kungsgård. Tåget är en turistattraktion och går normalt bara sommartid, men den mest populära trafikdagen är julen, då man kör Tomtetåget till julmarknaden. Det är cirka tio minuters promenad från hållplatsen till kungsgården.

Bildtext = testKlostret och teatern

Klostret Sacta Maria de Gutnalia grundades 1164, men står numera som ruin. Ruinen är bara en liten del av en större anläggning som funnits med trädgårdar och dammar. Den vackra platsen används som kuliss till Romateatern som varje år sätter upp Shakespeareföreställningar.

Kontaktperson

Fakta och prospekt

Generellt:
Lokaler i varierande storlekar och kondition. Standarden kan som i smedjan vara enkla verkstadsutrymmen.
Totalyta:
Varierande.
Byggår:
Lokalerna här har anor från 1700-tal till 1940-tal. Kungsgården är ett statligt byggnadsminne.
Kommunikationer:
Med bil från Visby tar det ca 20 min.
Parkering:
Gott om parkering för personbil och även turistbussar.
Inflyttning:
Efter överenskommelse. Vissa lokaler är klara för inflyttning och hyrs ut i befintligt skick, andra kan behöva anpassas.
Övrigt:
Attraktiv omgivning som kan användas för möten och aktiviteter. Goda möjligheter att samverka med andra företagare.
Filer:

Adress

Adress:

Roma kloster och kungsgård

622 54 Romakloster
57.51598, 18.45887

Lokalens placering på en karta

Stor karta