Nyheter

  1. Kristianstad residens nominerat till Årets Fasad 2020

    Kristianstad residens är nominerad till byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad - Årets Fasad 2020.

    Publicerad: 29 september 2020

  2. Rättegång startar mot tidigare SFV-anställda

    Måndagen den 28 september startar rättegången mot före detta medarbetare på Statens fastighetsverk och tidigare underleverantörer till myndigheten.

    Publicerad: 28 september 2020

  3. Almallér i Lövstabruk rustas upp

    I norra Upplandsskogarna ligger Lövstabruk, en gång i tiden Sveriges största och ett av världens främsta järnbruk. Just nu driver Statens fastighetsverk ett spännande trädprojekt i barockträdgården vid brukets herrgård.

    Publicerad: 23 september 2020

  4. Ökade anslag till bidragsfastigheter i regeringens höstbudget

    Regeringen har presenterat budgetpropositionen för 2021. En glädjande nyhet för Statens fastighetsverk är att regeringen föreslår att anslaget till så kallade bidragsfastigheter ökar med 60,6 mnkr till totalt 340,6 mnkr nästa år.

    Publicerad: 22 september 2020

  5. Kärnbo kurkoruin i Mariefred restaureras

    Kärnbo kyrkoruin som ligger strax utanför den gamla stadskärnan i Mariefred, är nu tillfälligt stängd under tiden som ruinens murverk restaureras. 

    Publicerad: 11 september 2020

  6. Ett marklyft för Riddarholmen

    Riddarholmen i Stockholm kallas ibland för stenarnas ö och nog gör holmen skäl för sitt namn. I dagarna har ett gediget stenarbete på Järnvägshyllan avslutats.

    Publicerad: 10 september 2020

  7. Ornäsloftets tak renoveras och blir tätt till Vasajubileet 2021

    Just nu genomför Statens fastighetsverk ett takarbete på Ornäsloftet i Dalarna. Den östra halvan renoverades 2016 och nu är det dags för den andra.

    Publicerad: 4 september 2020

  8. De tio karyatiderna på Stockholms slotts fasad restaureras varsamt

    Nu är den många år långa restaureringen av Stockholms slotts fasad inne på etapp åtta där de tio karyatiderna vid slottets huvudentré tas om hand varsamt.

    Publicerad: 10 augusti 2020

  9. Birka-Hovgården i mediefokus

    I media har de senaste veckorna några inslag fört fram kritik mot förvaltningen av världsarvet Birka-Hovgården och Statens fastighetsverk (SFV) vill med anledning av dessa ge följande kommentar.

    Publicerad: 25 juli 2020

  10. Digitala sommarvykort från vårt avlånga land

    Utöver våra vanliga sommarposter bjuder vi i år på ett antal vykort. En digital hälsning från sex utvalda platser i vår förvaltning, från Kalix i norr till Kristianstad i söder. Välkommen ut!

    Publicerad: 1 juli 2020