Nyheter

  1. Rasbiologiska institutet och dess mörka historia

    I år är det 100 år sedan Statens institut för rasbiologi, även kallat Rasbiologiska institutet, öppnades i Uppsala. Institutet låg i det så kallade Dekanhuset som idag förvaltas av oss på Statens fastighetsverk. 

    Publicerad: 17 februari 2022

  2. Våtmarker viktiga för djur och växtliv

    2 februari firar vi internationella våtmarksdagen. Våtmarker har en oerhört viktig roll för rikt djur och växtliv och över hela världen finns därför särskilt skydd för våtmarker, den så kallade Ramsarkonventionen, som Sverige är med i och som antogs den 2 februari 1971 i staden Ramsar i Iran.

    Publicerad: 2 februari 2022

  3. Ambassaden i Warszawa vinner grönt pris

    Sedan 2009 delar SFV och UD ut miljöpriset Grön ambassad och i veckan var det dags igen. Årets nominerade var ambassaderna i Kampala, Warszawa och representationen i Strasbourg.

    Publicerad: 28 januari 2022

  4. Statens fastighetsverk bygger om Palmhuset i Botaniska trädgården i Lund

    Palmhuset i Lunds universitets Botaniska trädgård ska få nytt utseende och miljön förbättras både för personal och besökare. Produktionen planeras till 2024 och beräknas ta drygt ett år.

    Publicerad: 25 januari 2022

  5. Håll Nollan - samverkan för en god arbetsmiljö

    SFV:s medlemskap i Håll Nollan är ett led i det pågående arbetet för att ge arbetsmiljön högsta prioritet i våra byggprojekt – oavsett om det är ett stort eller ett litet projekt, ny- eller ombyggnad, reparation eller underhåll.

    Publicerad: 14 januari 2022

  6. SFV inviger miljöcertifierat ambassadkansli i Mexiko

    I vår invigs Sveriges nybyggda ambassadkansli i Mexiko City officiellt. Men redan nu flyttar personalen in i kansliet som ligger på samma tomt som ambassadörens bostad. Det nya kansliet ersätter det tidigare några kvarter bort, som därmed kan säljas.

    Publicerad: 12 januari 2022

  7. En julsaga om hur försvarshistoria blev folkhemsmys

    Tändstickstavlan av Bodens fästning är för den trogna Karl-Bertil Jonsson-tittaren en självklarhet. Men vad är historien bakom fästningen – och varför göra en tavla av just den? Elisabet Hesseborn, kommunikatör på SFV, ger svaret.

    Publicerad: 22 december 2021

  8. Adventsfilmer 2021

    Vi samla våra adventsfilmer för julefröjd,
    hoppas att du med helgledigheten blir nöjd

    Publicerad: 21 december 2021

  9. SVT och SR uppmärksammar vår adventskalender

    P1:s radioprogram "Studio Ett" blev först nyfikna på våra luckor. Sedan blev SVT nyheter öst intresserade av att ta del av lucköppningen.

    Publicerad: 6 december 2021

  10. Kulturvärden vann guld i Publishingpriset

    Guld till Statens fastighetsverk och webbversionen av tidningen Kulturvärden - när Publishingpriset korade 2021 års vinnare i kategorin "webbtidningar och nättidningar"

    Publicerad: 17 november 2021