Jobba hos oss
Skulle du vilja ha Dramaten, Jokkmokks skogar, Rosenbad, Sveriges ambassad i Kairo eller Läckö slott som arbetsplats? I så fall skulle du nog trivas hos oss på SFV. Det finns många spännande platser att välja mellan bland de över 3 000 byggnader och 6,5 miljoner hektar mark som alla i Sverige äger gemensamt. Det är vi som tar hand om det, och du kan vara med.
Varmt välkommen att söka något av våra lediga jobb, och läs gärna mer om våra förmåner och villkor.
Medarbetare berättar
Hör våra medarbetare berätta om vad de tycker är det bästa med att jobba på Statens fastighetsverk. Vi är en av de största förvaltarna av Sveriges kultur- och naturmiljöer. Vi förvaltar historien och utvecklar framtidens fastigheter på ett långsiktigt och hållbart sätt. Statens egendomar, såsom slott, parker, regeringsbyggnader, teatrar, museer, kungsgårdar, skogar, renbetesland, fästningar, residens och ambassader utomlands, är en del av vår gemensamma historia och framtid.
Se fler filmer med våra medarbetare.
Vi jobbar över hela Sverige och utomlands
Här är vi omkring 500 medarbetare som jobbar över hela Sverige och utomlands. Vi finns från Jokkmokk i norr till Lund i söder. Tillsammans tar vi hand om över 3 000 byggnader, 2 300 fastigheter, en sjundedel av Sveriges yta bestående av skog och mark samt delar ansvaret för Sveriges 300 statliga byggnadsminnen.
Vårt huvudkontor ligger vid Slussen i Stockholm. Vi har även kontor på flera platser i Stockholm och i övriga Sverige.
Det finns många olika yrkesroller på Statens fastighetsverk. Skogsvaktare, kalkylator, fastighetschef, fastighetsförvaltare, drifttekniker, administratör, projektledare och flera andra specialister. Alla behövs, och det som gör att många av oss tycker jobbet är så roligt är det unika uppdrag som vi har.
Den statliga värdegrunden styr vårt arbete
Vårt arbete styrs av den gemensamma värdegrund som gäller för alla som arbetar i staten. Vi jobbar på uppdrag av det svenska folket. Alltid.
De sex principerna i den statliga värdegrunden är demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service.
Är du intresserad av att veta mer om den statliga värdegrunden finns en fördjupning att läsa på Statskontorets webbplats.
Här eftersträvar vi jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.
Vår arbetsmiljöpolicy
En god arbetsmiljö är grunden för att främja ett långt och hållbart arbetsliv där människor utvecklas och bidrar. Statens fastighetsverks arbetsmiljöpolicy klargör myndighetens förhållningssätt och viljeinriktning för att uppnå en god arbetsmiljö.
Syftet med denna policy är att skapa förutsättningar för en trygg, trivsam, utvecklande och säker arbetsmiljö för alla på Statens fastighetsverk och lägga grunden för ett systematiskt arbetsmiljöarbete där ingen ska riskera att drabbas av ohälsa eller skadas på grund av arbetet. Alla medarbetare ska medverka och bidra i arbetsmiljöarbetet. Chefer ska aktivt arbeta med arbetsmiljön och skapa goda förutsättningar för medarbetare och arbetsmiljöombud att medverka i det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Statens fastighetsverk ska vara en attraktiv och stimulerande arbetsplats som kännetecknas av delaktighet, transparens, respekt för varandra och personligt ansvar. Det systematiska arbetsmiljöarbetet ska genomföras i nära samarbete mellan ledning och medarbetare. Arbetsmiljöarbetet ska främja utvecklingen av en säkerhetskultur som också kommer våra samarbetspartners, hyresgäster och andra intressenter tillgodo. Arbetsmiljön ska vara sådan att medarbetare trivs, och mår bra på arbetet, samt att den skapar förutsättningar för alla att verka och utvecklas i sina yrkesroller. I verksamheten ska ett öppet arbetsklimat råda där allas värde och åsikter respekteras och där diskriminering och kränkande särbehandling inte accepteras.
Statens fastighetsverk uppnår en god arbetsmiljö genom
- att gällande lagstiftning inom arbetsmiljöområdet betraktas som en nedersta gräns för arbetsmiljöarbetet,
- att myndigheten bedriver ett systematiskt arbetsmiljöarbete som utgår från en gemensam basnivå,
- att arbetsmiljöarbetet integreras i den dagliga verksamheten,
- att effekterna av arbetsmiljöarbetet metodiskt följs upp för att säkerställa myndighetens strävan efter ständiga förbättringar, och
- att myndigheten skapar struktur och rutiner för hur samverkan ska ske i arbetsmiljöarbetets olika aktiviteter.
- att Statens fastighetsverk kontinuerligt säkerställer att chefer och medarbetare har tillräcklig kunskap och kompetens för att leda och bidra i arbetsmiljöarbetet,
- att delaktighet och inflytande över den egna arbetssituationen och planeringen av arbetet främjas,
- att krav och förutsättningar anpassas efter den enskilde medarbetarens förmåga, och
- att kontinuerlig kompetensutveckling som syftar till yrkesmässig utveckling främjas.