Så var den riktiga vårvärmen äntligen här och med det kanske också drömmen om ett eget fritidshus att tillbringa helger och semestrar på? Just nu söker vi efter en ny hyresgäst till fritidshuset Björns hus på Björkö i Mälaren, alldeles i närheten av Världsarvet Birka.

Huset, som är från 1937, ligger naturskönt med cirka 100 meter till Mälaren med 300 kvadratmeter tomt och möjlighet till båtplats för egen båt. Huset är på 50 kvadratmeter fördelade på tre rum, ett nyrenoverat kök (2021) samt badrum med dusch och toalett. Huset med tomt ligger i anslutning till två andra byggnader som under vissa perioder hyrs ut till arkeologer mm. El, värme, vatten och avlopp ingår i hyran. Tillträde till huset ges från 15 juni.

Visa bildspel

Planlösning.

Visa bildspel

Köket.

Visning

Visning av objektet den 13 maj klockan 13–14. Det är drop in och vi visar ett sällskap i taget inne i huset. 

Anbud

Anbud skall vara Statens fastighetsverk tillhanda senast måndag den 22 maj. Anbudet skall fyllas i på särskild blankett.

Hyra och krav på hyresgäst

Anbudshyra med lägst accepterad hyra 5 000 kronor/månaden. Statens fastighetsverk har i uppdrag att förvalta fastighetsbeståndet så att fastigheternas kulturvärden tillvaratas. SFV strävar efter att etablera långsiktiga relationer till sina hyresgäster och önskar att hyresgästen ska se fastighetens kulturhistoriska värde som en tillgång och bidra till att bevara, utveckla och levandegöra detta. Då vi främst är intresserade av vad som är lämpligast för huset förbehåller vi oss rätten till fri prövningsrätt vid tillsättande av hyresgäster. I bedömningskriterierna kommer betalningsförmåga, angivet pris samt personliga egenskaper att beaktas. SFV kommer att göra en kreditupplysning på blivande hyresgäst. För villkor, se förslag till hyresavtal.

Frågor om objektet besvaras på visningsdagen. Övriga frågor hänvisas till förvaltningsassistent Carina Lygnegård och fastighetsförvaltare Urban Wahlström.

Avtalsförslag Björns hus

Anbudsblankett Björns hus

Fakta

  • Byggår 1937
  • Boarea: cirka 50 kvadratmeter
  • Kommunalt V/A
  • Direktverkande el
  • Lägsta månadshyra: 5 000 kr
  • Det krävs egen båt alternativt turbåtar under sommarsäsong, tidtabell för båtar finns på www.stromma.com
  • Båtplats finns att hyra

Kontakt

Visa bildspel

Bild på fastigheten från vattnet.

Hitta hit

Hitta till Fritidshus på Björkö

Björkö 11, 179 95 Adelsö, Ekerö kommun, Stockholms län

https://goo.gl/maps/YX1SV2nU8AwnkoBcA