Pressrum

Välkommen till Statens fastighetsverks pressrum!

Pressmeddelanden från Statens fastighetsverk

  • Spektakulärt lyft då takkonstruktion lyftes på plats på Nationalmuseum i morse

    Under söndagsmorgonen genomfördes ett avancerat delprojekt i renoveringen av Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm. Från en stor pråm - fraktad från Iggesund i Hudiksvall - lyftes två, 25 ton tunga och 342 kvadratmeter stora, takkonstruktioner på plats över museets båda ljusgårdar. Väl på plats ska stålkonstruktionen, ett intrikat och vackert triangelmönster, förses med glas – ett arbete som väntas ta ett par månader att genomföra.

    Publicerat

  • Välkommen på pressvisning: Skissernas Museum färdigbyggt – bli först med att uppleva Lunds nya museibyggnad

    Efter ett intensivt år av byggande överlämnar Statens fastighetsverk i dagarna den om- och tillbyggda museibyggnaden till Skissernas Museum. En ombyggnad som givit museet en bättre och tilltalande entré, en museishop, en restaurang med uteservering och en ny mötesplats genom den nu inglasade innergården. Allt möjligt tack vare två generösa donationer.

    Publicerat

  • Omfattande förnyelse av Lindboskén i Uppsala Botaniska trädgård

    Imorgon fredag inleder Statens fastighetsverk trädfällningen i ett omfattande trädförnyelsearbete i Botaniska trädgården i Uppsala. 128 sjuka och skadade parklindar kommer att fällas för att till våren ersättas av 144 nya lindar. I samband med trädförnyelsen byts även dagens lindhäckar ut samtidigt som en del stenrännor, grus- och gräsytor läggs om.

    Publicerat

  • Ny pir gör Hamneskär och Pater Noster tillgängligt för fler

    Ett viktigt mål för Statens fastighetsverk är att öka tillgängligheten till vårt gemensamt ägda kulturarv. Ett färskt exempel på ett tillgänglighetsarbete ur två aspekter är den nya pir som under sommaren har färdigställts på Hamneskär utanför Marstrand. Den 20 meter långa piren kan ta emot såväl turbåtar som djupgående privatbåtar. Väl i land kan du som har barnvagn, rullator eller rullstol lätt rulla ut på ön längs den nylagda och tillgänglighetsanpassade gångvägen.

    Publicerat

  • Nya kulören för Härnösands residens vald

    Fasadrenoveringen av Härnösands residens, som påbörjades i april, är i full gång. I samband med renoveringen, som omfattar nytt plåttak samt omfattande puts och måleriarbete, har Statens fastighetsverk beslutat att låta residenset återfå sin ursprungliga och betydligt ljusare fasadkulör. Under sommaren har åtta kalkfärgsprover tagits fram och testats för att rätt nyans ska kunna fastställas. Den valda nyansen är mycket trogen de ursprungliga färglager som skrapats fram.

    Publicerat

Gå till sida: Föregående, 1, 2 (denna sida), 3, 4, 5, 6, 7, Nästa