För dig som är student eller söker ett sommarjobb

Studerar du och söker praktikplats eller vill göra examensarbete? Kanske vill du helt enkelt söka ett sommarjobb? Hos oss på Statens fastighetsverk kan du fördjupa dig i områden som fastighetsförvaltning, besöksmålutveckling, energi, ventilation, hållbarhet, driftoptimering och/eller kulturhistoria. SFV får många praktik- och examensförfrågningar. Skicka gärna in ditt CV och ett personligt brev där det framgår inom vilket kompetensområde du vill göra praktik och när. Vi kan inte erbjuda alla plats men återkommer till dig om behov uppstår inom ditt kompetensområde. När det gäller sommarjobb finns instruktioner under den rubriken nedan.

Sommarjobb

Sommarjobb är en bra chans att få en inblick i vad SFV gör. Just nu har vi följande sommarjobb ute:

Statens fastighetsverk söker under sommaren resurser för att digitalisera myndighetens ritningar (huvudkontoret i Gamla stan, Stockholm).

De sökande ska vara både noggranna och självständiga. Tunga lyft kan förekomma. Eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap och att sökande genomgått registerkontroll. Vi behöver din intresseanmälan med kortfattad CV senast 2017-05-23. Kontaktperson är Magnus Nilsson, ansökningar skickas till

SFV:s Upphandlingsenhet söker sommarresurs för 3-4 veckors arbete i Gamla stan, Stockholm.

Arbetsuppgifter: registrera uppgifter i e-beställningssystemet, registrera uppgifter i avtalskatalogen, utskrift och arkivering av upphandlingshandlingar.

Sökande behöver ha god datorvana (tangentbord) samt vara noggrann, övrigt lär vi upp. Om frågor finns så tveka att inte att kontakta Marlene Huisman på 010-478 7025.

Intresseanmälan/ansökan skickas till senast 2016-06-05.

Examensarbete

Hos oss har du möjlighet att göra examensarbete inom olika områden. När du är klar med ditt examensarbete (som omfattar 30 poäng) och har fått det godkänt av aktuellt lärosäte och SFV har du möjlighet att som tack för ett väl genomfört arbete få ett arvode från SFV. Är ni flera studenter som gemensamt genomför examensarbetet/uppsatsen delas arvodet emellan er.

Kontakta våra fastighetsområden eller enheter om det ämne du funderar på att skriva om.

Praktikplats

Många som går utbildningar med praktik är intresserade av att göra den hos oss. Just nu har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot praktikanter.